Topolino Club Nederland

Anno 27-05-1967 te Zoelen

Inlogformulier

Agenda

Technische dag

Programma voor de Technische dag 9 februari 2019. Opgeven uiterlijk voor 6 februari via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.b.v. organisatie

Dassault Systemes, Utopialaan 25, 5232CD ‘s-Hertogenbosch

 Vanaf 10.30 uur ontvangst van de deelnemers met koffie en….?
Introducees zijn van harte welkom tegen een vergoeding van € 5,00 p/p incl. lunch koffie, thee etc. Dit te voldoen bij binnenkomst!
11.00 uur: Opening en aanvang van de lezing van de  gastspreker dhr. Bosma van de fa. Rektol in het auditorium 1e verdieping. Deze firma is de vertegenwoordiger in Nederland van een van de oudste duitse smeerolie fabrikanten Pohlmann Mineralölwerk GmbH.KG. Deze firma levert al meer dan 120 jaar smeeroliën en vetten. Rektol is gespecialiseerd in de specifieke eigenschappen en behoeftes van de oliesoorten die in de oldtimers en young-timers moeten worden gebruikt. Kijk maar eens op hun web sitewww.rektol-classic. Hier kun je kennis maken met hun productenlijn. Het belooft een verhelderend en interessant verhaal te worden.Daarnaast kunnen zij ons ook wat vertellen over de  onderhoudsproducten voor cabrio kappen en het impregneren daarvan. Onze Topolino’s zijn verreweg de meeste als cabrio uitgevoerd. Het is ook weer een interessante toegift aan het eind van het olieverhaal.

12.00 tot 13.00 uur: lunch met de eventuele verkoop van de aangeboden onderdelen en producten. En natuurlijk de inmiddels fameuze ”Seelemeijer-broodjes lunch”, aangeboden door de vereniging.

12.55 uur Na de lunch splitsen de aanwezigen in drie groepen: groep 1 gaat naar Ton Rampaart, groep 2 gaat naar Peter van Bockhooven en groep 3 naar Dirk van den Bogert

13.00 uur: Start van de technische workshops. We behandelen drie thema’s
Ton Rampaart gaat ons bijpraten over een drietal zaken:
- correcte montage aandrijfas
- borging vliegwielbouten
- opsporen oorzaak oliedruk verlies en het stationair kanaal van onze carburateur
- vragen staat vrij!

Peter van Bockhooven gaat laten zien:       
- hoe en wat te doen bij het repareren en of reviseren van ons stuurhuis. Dit is in het verleden al vaker behandeld geweest maar de vragen en problemen komen  weer terug.
- vragen staat vrij!

Dirk van de Bogert:
- Wat is balanceren?
-Statisch zelf balanceren van de wielen van onze Topolino. Dirk geeft hiervoor praktische aanwijzingen.
- vragen staat vrij

13.45 uur: Schuiven alle groepen door naar de volgende lezer gever.
14.30 uur: Groepen schuiven door naar de laatste lezer gever.
15.15 uur: We sluiten met elkaar af met een drankje.   

 

Locatie ’s-Hertogenbosch